Witaj. To jest QUZ: WIELOZAWODOWA z okazji DNIA OTWARTEGO SZKOŁY. Test składa się z dwunastu pytań. Jedna odpowiedź jest prawidłowa. Życzymy powodzenia! Imię i nazwisko Wpisz swoją szkołę Której z cech potrawy nie ocenia się organoleptycznie? Zapachu. Lepkości Smaku. None Aby uchronić ziemniaki przed zielenieniem, należy podczas ich przechowywania: zapewnić odpowiednią temperaturę. ograniczyć dostęp światła słonecznego. zapewnić odpowiednią wilgotność. None Do surowców o najkrótszym okresie trwałości należy zaliczyć: jaja. pomidory. mleko. None Które surowce po spożyciu są najlepszym źródłem witaminy C ? Jabłka, rabarbar, cytryny. Truskawki, porzeczki, papryka. Kiwi, marchew, pomarańcze. None Dowód księgowy "WZ" sporządzany jest w momencie: wydania towarów z magazynu. sprzedaży towarów. reklamacji towarów. None W sklepie na koniec dnia pracy kasjera, po przeliczeniu pieniędzy w kasie okazało się, że jest ich więcej niż wynika z raportu kasowego. Taką sytuację należy określić mianem: manka. reszty. superaty. None Która grupa zawiera wyłącznie produkty pochodzenia zwierzęcego? Por, masło, oliwa. Karaś, jaja, mleko. Olej, miód, halibut. None Który znak manipulacyjny oznacza, że opakowanie towaru zostało hermetycznie zamknięte? znak 1. znak 3. znak 2. None Opakowanie przedstawione na zdjęciu służy do pakowania artykułów: suszonych. mrożonych. chemicznych. None Schab jest przedstawiony na rysunku: I. III. II. None Towarami wrażliwymi na wysoką temperaturę są: obuwie i odzież. artykuły perfumeryjno-kosmetyczne. wyroby przemysłu papierniczego. None Który zabieg polega na chemicznym niszczeniu drobnoustrojów? Dezynfekcja. Sterylizacja. Dezynsekcja. None Time's upTime is Up! 2023-04-02